Sfanta Maria Egipteanca – in viziunea picturala a Parintelui Arsenie Boca

La Manastirea Prislop s-a aflat (sau inca se mai afla) una dintre picturile foarte putin cunoscute ale Parintelui Arsenie Boca – cea a Sfintei Maria Egipteanca, a carei pomenire se face astazi, la 1 aprilie. Imaginea picturii respective este preluata mai jos de pe un pliant cu prezentarea Manastirii Prislop, realizat in jurul anului 2010. Alte date referitoare la datarea picturii nu se gasesc si, din cate stiu, nimeni nu a estimat asa ceva.

Maria Egipt_AB

A fi crestin insemneaza mai mult decat apartenenta ta doctrinara la crestinism. A crede in Iisus inseamna mai mult decat semnifica vorbele. Iata ce insemneaza: a te stramuta din tine in El; insemneaza a-L face pe El inima ta; insemneaza sa ai un moment, o clipa in viata ta in care te-ai intalnit real cu Iisus, – clipa, pe care sa nu-ti ajunga viata intreaga de-a-o desfasura intre oameni. De altfel acesta e si semnul ca esti un convertit al lui Iisus: ca te-ai dedicat Lui irevocabil. Toata vremea ta viitoare nu-i decat desfasurarea clipei aceleia, decizia, a carei bogatie nu se mai termina.”  (cuvant al Parintelui Arsenie Boca din cartea “Parintele Arsenie – Omul imbracat in haina de in si ingerul cu cadelnita de aur”, editia a II-a, Sinaia, 2009, Ed. Charsima, pag.111)

sursa: https://anomismia.wordpress.com/2016/04/01/sfanta-maria-egipteanca-in-viziunea-picturala-a-parintelui-arsenie-boca/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s